Toegang 5D tijdadviezen

De Tzolkin calculator is tijdelijk buiten gebruik. Log in om direct naar het 5D dagadvies van vandaag te gaan.

VEELGESTELDE VRAGEN 


Wat is de Tzolkin?

De Tzolkin is op te vatten als een software programma dat het leven organiseert. Het zorgt ervoor dat alle processen van groei en ontwikkeling in de wereld op elkaar zijn afgestemd. De Maya's waren bekend met de Tzolkin en hebben hier op grote schaal mee gewerkt.


Wat is het verschil tussen de Triale Tzolkin en de Triale Dreamspell?

Op deze website worden de termen 'Tzolkin' en 'Dreamspell' soms door elkaar gebruikt. Dit komt doordat de Tzolkin als term meer bekendheid geniet. Met de Triale Tzolkin wordt het patroon (matrix) van 273 dagen bedoeld. Op zichzelf is dit nog geen kalender, want wanneer begint de eerste dag van de Triale Tzolkin? Pas als de Tzolkin is gekoppeld aan een datum, spreken we van een kalender.


Wanneer is de Triale Dreamspell begonnen?

De Triale Dreamspell bestaat al zolang als het universum. Elke 273 dagen start een nieuwe cyclus. We weten dat er ook op 26 juli 2016 een nieuwe Tzolkin ronde is gestart. Met dit gegeven is voor elke datum het tijdzegel uit te rekenen, zowel vóór als na de genoemde ijkdatum. Je moet er wel rekening mee houden dat er op 25 juli een Dag Buiten de Tijd is; ook op de schrikkeldag (29 februari) is er geen tijdzegel. 


Hoeveel Maya kalenders bestaan er?

Als je een website over de Tzolkin bezoekt, is het verstandig om goed te kijken welke kalender wordt gehanteerd. De meeste websites werken met de Dreamspell kalender die door José Arguëlles is geïntroduceerd. Bij deze kalender wordt op de schrikkeldag geen tijdzegel geteld. Er zijn ook websites die werken met de Quiché Telling. Beide kalenders zijn waar, maar spiegelen elk een andere werkelijkheid voor. Je zult zelf moeten bepalen welke kalender jou verder brengt in het leven. De Dreamspell en de Quiché Telling houden je vast in de wereld van tegenstellingen. De Triale Dreamspell spiegelt de werkelijkheid voor, die is gebaseerd op de drie-eenheid van het bestaan.